HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Cézár saláta
Amikor számítanak a kilók, vagy épp csak egy rendkívül könnyű vacsorára vágysz a cézár saláta nem fog cserben hagyni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
A salátához
- 1 Fej romaine saláta apróra vágva
- 2 ks főtt tojás felszeletelve
- 1⁄2 Csésze parmezán
- 1⁄2 Csésze kruton
- 1⁄4 Csésze friss petrezselyem felaprítva
- sült csirkemell csíkok
Mártás
- 2 ks tojássárgája
- 2 evőkanál Dijoni mustár
- 2 evőkanál frissen facsart lime vagy citrom leve
- 1⁄2 Csésze olívaolaj
- 1⁄4 Csésze frissen facsart fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A saláta leveleket egy nagy tálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a parmezán sajtot, a krutont és a petrezselymet.
2. Lépés
A mártás elkészítéséhez a tojássárgákat, a dijoni mustárt, a lime vagy citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és borsot egy kis tálban jól összekeverjük.
3. Lépés
A mártást a salátára öntjük, összekeverhetjük, és sült csirkemell csíkokkal tálalhatjuk.