Cheesecake gyümölcsös öntettel
Azok számára, akik jobban szeretik a friss gyümölcsös desszerteket, van itt egy cheesecake gyümölcsös öntettel.
Hozzávalók
Alap
- 150 g kekszek
- 80 g vaj
Krém
- 500 g túró finom
- 350 g mascarpone
- 250 g tejföl
- 2 tojás
- 70 g porcukor
- 1 csomagolás vanília cukor
- őrölt vanília
- 2 EK Vanília pudingpor
Mártás
- 250 g Fagyasztott gyümölcs volt nekem erdei keverék cseresznyével
- 1⁄2 Csomag Arany kobak (por)
- 50 ml víz
- 1 csomagolás vanília cukor
- 1 evőkanál Méz
Eljárás
A kekszet összekeverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és újra összekeverjük. Egy kerek, sütőpapírral bélelt formába (24cm) öntjük és lenyomjuk az aljára. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 7-10 percre.
Röviden felverjük a túrót, a mascarpone-t és a tejszínt. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat, a pudingport és a cukrot, majd mindent összekeverünk, hogy az összes hozzávaló összeérjen. A krémet a elősütött tésztára öntjük, és 155 fokon körülbelül egy órán át sütjük. A cheesecake sütésekor tepsit vizet teszek a sütő aljára. A sütés befejezése után hagyjuk a cheesecake hűlni a résnyire nyitott sütőben legalább egy fél órán keresztül, csak ezután vesszük ki a sütőből.
Főzzük meg a gyümölcsöt édesítőszerrel. Ezután pürésítsük. Az Aranykalászt keverjük el vízben és adjuk hozzá a gyümölcspüréhez. Állandó keverés közben főzzük sűrűsödésig.
Az elkészült mázat egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt sajttortán. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.