HIRDETŐ
Cheesecake gyümölcsös öntettel

Cheesecake gyümölcsös öntettel

Azok számára, akik jobban szeretik a friss gyümölcsös desszerteket, van itt egy cheesecake gyümölcsös öntettel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Alap

  • 150 g kekszek Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott

Krém

  • 500 g túró finom Hozzáadott
  • 350 g mascarpone Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csomagolás vanília cukor Hozzáadott
  • őrölt vanília Hozzáadott
  • 2 EK Vanília pudingpor Hozzáadott

Mártás

  • 250 g Fagyasztott gyümölcs volt nekem erdei keverék cseresznyével Hozzáadott
  • 12 Csomag Arany kobak (por) Hozzáadott
  • 50 ml víz Hozzáadott
  • 1 csomagolás vanília cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A kekszet összekeverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és újra összekeverjük. Egy kerek, sütőpapírral bélelt formába (24cm) öntjük és lenyomjuk az aljára. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 7-10 percre.

2. Lépés

Röviden felverjük a túrót, a mascarpone-t és a tejszínt. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat, a pudingport és a cukrot, majd mindent összekeverünk, hogy az összes hozzávaló összeérjen. A krémet a elősütött tésztára öntjük, és 155 fokon körülbelül egy órán át sütjük. A cheesecake sütésekor tepsit vizet teszek a sütő aljára. A sütés befejezése után hagyjuk a cheesecake hűlni a résnyire nyitott sütőben legalább egy fél órán keresztül, csak ezután vesszük ki a sütőből.

3. Lépés

Főzzük meg a gyümölcsöt édesítőszerrel. Ezután pürésítsük. Az Aranykalászt keverjük el vízben és adjuk hozzá a gyümölcspüréhez. Állandó keverés közben főzzük sűrűsödésig.

4. Lépés

Az elkészült mázat egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt sajttortán. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új