HIRDETŐ

Forrás: freepik

Csalamádé telire

A körtelekvár változatosan felhasználható házi finomság, amely egészséges, gazdag vitaminokban és nem tartalmaz mesterséges adalékanyagot. Ezzel az egyszerű recepttel könnyedén elkészítheti saját otthonában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 kg körte (héjazva, magház nélkül) Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília (opcionális) Hozzáadott
  • 1 ks fahéj rúd (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

148 perc.
1. Lépés

Vágjuk a körtéket apró darabokra.

2. Lépés

Tegyük a körte darabokat egy nagy teflonos lábosba, öntsük bele a cukrot, a citrom levét, a kivájt vanília rudat és a fahéj rudat.

3. Lépés

Melegítsük közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergessük, amíg a cukor teljesen elolvad.

4. Lépés

Csökkentsük a hőfokot és főzzük a keveréket alacsony hőfokon, kb. 2-3 óra hosszat, amíg teljesen sűrű nem lesz - időnként keverjük át, hogy ne égjen le.

5. Lépés

Ha a lekvár megfelelően sűrű, távolítsuk el a fahéj és vanília rúd darabokat, majd töltsük a lekvárt tiszta, előmelegített üvegbe.

6. Lépés

Az üvegeket tekerjük le és pár perc alatt fordítsuk meg őket, hogy vákuum keletkezzen. Ezután hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új