HIRDETŐ
Csalán szirup
A csalán szirup kiváló ital a forró nyári napokon való megújulásra. Jó hatással van az egészségre és az ízére.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg Csalán
- 1 l víz
- 500 g cukor
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Gyűjtsd össze a csalánt és alaposan öblítsd le folyó víz alatt.
2. Lépés
Öntsön 1 liter vizet egy nagy fazékba és adjon hozzá csalánt.
3. Lépés
Főzd körülbelül 20 percig.
4. Lépés
Főzés után szűrje le a keveréket egy sűrű szitán vagy vásznon, hogy a szirupba ne kerüljön szennyeződés.
5. Lépés
A keveréket tegye vissza a fazékba, adjon hozzá cukrot és citromlevet.
6. Lépés
Ne forralja, de állandó keverés közben melegítse, amíg a cukor fel nem oldódik.
7. Lépés
Amikor a cukor teljesen feloldódott, a csalán szirup kész.
8. Lépés
Öntse még forrón a előre elkészített üvegekbe, és alaposan zárja le.