HIRDETŐ

Forrás: from Getty Images

Cseresznyés Galette

A cseresznyés galette egy guszta, rustikus sütemény, mely szabad formájú, meglehetősen egyszerűen elkészíthető és bármilyen gyümölccsel variálható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 50 ml hideg víz Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd beledolgozzuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a hideg vizet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát félretesszük hűlni.

2. Lépés

A töltelék elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk és egy tálban összekeverjük a cukorral és a keményítővel.

3. Lépés

Összeállítás és sütés: A tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a cseresznyés tölteléket, majd a tészta szélét behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új