HIRDETŐ

Forrás: from Getty Images

Cseresznyés Galette

A cseresznyés galette egy guszta, rustikus sütemény, mely szabad formájú, meglehetősen egyszerűen elkészíthető és bármilyen gyümölccsel variálható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 50 ml hideg víz Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd beledolgozzuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a hideg vizet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát félretesszük hűlni.

2. Lépés

A töltelék elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk és egy tálban összekeverjük a cukorral és a keményítővel.

3. Lépés

Összeállítás és sütés: A tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a cseresznyés tölteléket, majd a tészta szélét behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek