HIRDETŐ
Forrás: from Getty Images
Cseresznyés Galette
A cseresznyés galette egy guszta, rustikus sütemény, mely szabad formájú, meglehetősen egyszerűen elkészíthető és bármilyen gyümölccsel variálható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 250 g liszt
- 50 g cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 125 g vaj
- 50 ml hideg víz
Töltelék
- 500 g cseresznye
- 100 g cukor
- 2 evőkanál Keményítő
Kenéshez
- 1 ks tojás
HIRDETŐ
Eljárás
85 perc.
1. Lépés
A tészta elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd beledolgozzuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a hideg vizet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát félretesszük hűlni.
2. Lépés
A töltelék elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk és egy tálban összekeverjük a cukorral és a keményítővel.
3. Lépés
Összeállítás és sütés: A tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a cseresznyés tölteléket, majd a tészta szélét behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.