HIRDETŐ
Csicsókakrémleves
Ez a csicsókakrémleves könnyed és krémes étel, melynek különleges ízvilágát a friss csicsóka és a tejszín adja. Karácsonyi ünnepek alkalmával vagy egy hideg téli napon tökéletes választás lehet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
leves alapja
- 500 g csicsóka
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkeleves alaplé
krémhez
- 200 ml Tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés: A csicsókát és a hagymákat meghámozva apró kockákra vágjuk.
2. Lépés
2. lépés: Egy nagy fazékban olívaolajon pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csicsókát és a zúzott fokhagymát.
3. Lépés
3. lépés: Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük a csirkeleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 20 percig főzzük.
4. Lépés
4. lépés: Mikor kész, a levest botmixerrel pürésítjük.
5. Lépés
5. lépés: Hozzáadjuk a tejszínt és alacsony hőfokon még 5 percig főzzük.
6. Lépés
6. lépés: Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni vagy borsozni. Melegen tálaljuk.