HIRDETŐ

Csicsókakrémleves

Ez a csicsókakrémleves könnyed és krémes étel, melynek különleges ízvilágát a friss csicsóka és a tejszín adja. Karácsonyi ünnepek alkalmával vagy egy hideg téli napon tökéletes választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves alapja

  • 500 g csicsóka Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves alaplé Hozzáadott

krémhez

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: A csicsókát és a hagymákat meghámozva apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

2. lépés: Egy nagy fazékban olívaolajon pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csicsókát és a zúzott fokhagymát.

3. Lépés

3. lépés: Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük a csirkeleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 20 percig főzzük.

4. Lépés

4. lépés: Mikor kész, a levest botmixerrel pürésítjük.

5. Lépés

5. lépés: Hozzáadjuk a tejszínt és alacsony hőfokon még 5 percig főzzük.

6. Lépés

6. lépés: Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni vagy borsozni. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek