HIRDETŐ

Csicsókakrémleves

Ez a csicsókakrémleves könnyed és krémes étel, melynek különleges ízvilágát a friss csicsóka és a tejszín adja. Karácsonyi ünnepek alkalmával vagy egy hideg téli napon tökéletes választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves alapja

  • 500 g csicsóka Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves alaplé Hozzáadott

krémhez

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: A csicsókát és a hagymákat meghámozva apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

2. lépés: Egy nagy fazékban olívaolajon pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csicsókát és a zúzott fokhagymát.

3. Lépés

3. lépés: Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük a csirkeleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 20 percig főzzük.

4. Lépés

4. lépés: Mikor kész, a levest botmixerrel pürésítjük.

5. Lépés

5. lépés: Hozzáadjuk a tejszínt és alacsony hőfokon még 5 percig főzzük.

6. Lépés

6. lépés: Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni vagy borsozni. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új