Forrás: Mykola Lunov from Canva
Csirke almán
Egy finom sült csirke receptje almán, amely alkalmas a hétvégi asztalra.
Hozzávalók
- 1 db Egész csirke
- 3 db alma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2 db The Onion
- fűszerek ízlés szerint
- olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- Egy kis víz
- 1 EK Vaj
Eljárás
A csirkét alaposan megmossuk, és megsózzuk. Én sót és fekete borsot használok, de más fűszereket is használhatunk.
Mossuk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel az almát. Hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát.
Kenje be a csirkét olívaolajjal.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, és dinszteljük néhány percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az almát, és pároljuk meg az egészet együtt.
Adja hozzá a csirkét a fazékhoz, és pirítsa meg mindkét oldalát. Ezután öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk felforrni.
Végül öntsön hozzá vizet, fedje le a tepsit, és süsse a csirkét a 220 fokos sütőben körülbelül egy órán át, amíg a hús megpuhul, a héja pedig ropogós lesz. Sütés közben néhányszor locsolja meg a húst a zsírból nyert szafttal.
Tálalja sült burgonyával vagy bármilyen köretként.