HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Csirke almán

Egy finom sült csirke receptje almán, amely alkalmas a hétvégi asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Egész csirke Hozzáadott
  • 3 db alma Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • fűszerek ízlés szerint Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • Egy kis víz Hozzáadott
  • 1 EK Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A csirkét alaposan megmossuk, és megsózzuk. Én sót és fekete borsot használok, de más fűszereket is használhatunk.

2. Lépés

Mossuk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel az almát. Hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát.

3. Lépés

Kenje be a csirkét olívaolajjal.

4. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, és dinszteljük néhány percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az almát, és pároljuk meg az egészet együtt.

5. Lépés

Adja hozzá a csirkét a fazékhoz, és pirítsa meg mindkét oldalát. Ezután öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk felforrni.

6. Lépés

Végül öntsön hozzá vizet, fedje le a tepsit, és süsse a csirkét a 220 fokos sütőben körülbelül egy órán át, amíg a hús megpuhul, a héja pedig ropogós lesz. Sütés közben néhányszor locsolja meg a húst a zsírból nyert szafttal.

7. Lépés

Tálalja sült burgonyával vagy bármilyen köretként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új