Forrás: Pixabay: JillWellington
Csirke húsleves recept
Ez a húsleves a nagymamám receptje, amit már hosszú évek óta készítek el családomnak. Minden hétvégén, amikor előveszem a fazekat, örömmel gondolok vissza azokra az időkre, amikor én is a nagymamám konyhájában tanulhattam a sütés-főzés mesterségét.
Hozzávalók
- 1 Minden csirketeszta
- 2 répa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 Fej hagyma
- 1 zeller
- 2 szem burgonya
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Először tisztítsd meg és mosd át a zöldségeket. Itt nagyon fontos, hogy alaposan tisztítsd meg a zellert, mert sok homok szokott lenni a rügyek között.
Helyezd a csirkét egy nagy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Adj hozzá sót, frissen őrölt borsot, az előkészített zöldségeket és a babérlevelet.
Főzd kb. 2-3 órán keresztül, amíg a csirke teljesen megpuhul. Közben többször ellenőrizd, távolítsd el a habot a leves tetejéről.
Amikor a csirke megpuhult, vedd ki a fazékból, és szedjed le róla a húst. Ez a lépés azért fontos, mert így a levesben maradó csontok könnyen elbicsaklanak és kellemetlen tapintást, ízt okozhatnak.
A leszedett húst tedd vissza a levesbe és főzd még pár percig.
A végén szórd meg aprított friss petrezselyemmel. A petrezselyem nemcsak dekoráció, hanem fontos vitaminforrás is, így ne sajnáld belőle.