HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JillWellington

Csirke húsleves recept

Ez a húsleves a nagymamám receptje, amit már hosszú évek óta készítek el családomnak. Minden hétvégén, amikor előveszem a fazekat, örömmel gondolok vissza azokra az időkre, amikor én is a nagymamám konyhájában tanulhattam a sütés-főzés mesterségét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Minden csirketeszta Hozzáadott
  • 2 répa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 2 szem burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először tisztítsd meg és mosd át a zöldségeket. Itt nagyon fontos, hogy alaposan tisztítsd meg a zellert, mert sok homok szokott lenni a rügyek között.

2. Lépés

Helyezd a csirkét egy nagy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

3. Lépés

Adj hozzá sót, frissen őrölt borsot, az előkészített zöldségeket és a babérlevelet.

4. Lépés

Főzd kb. 2-3 órán keresztül, amíg a csirke teljesen megpuhul. Közben többször ellenőrizd, távolítsd el a habot a leves tetejéről.

5. Lépés

Amikor a csirke megpuhult, vedd ki a fazékból, és szedjed le róla a húst. Ez a lépés azért fontos, mert így a levesben maradó csontok könnyen elbicsaklanak és kellemetlen tapintást, ízt okozhatnak.

6. Lépés

A leszedett húst tedd vissza a levesbe és főzd még pár percig.

7. Lépés

A végén szórd meg aprított friss petrezselyemmel. A petrezselyem nemcsak dekoráció, hanem fontos vitaminforrás is, így ne sajnáld belőle.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új