Forrás: barol16 from Getty Images
Csirke sajtmártással
Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető Penne csirkemellel és sajtszósszal recept.
Hozzávalók
- 400 g Penne tészta
- 300 g csirke
- 200 g Főtt sajt
- 1 The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- oregánó
- só és bors
- olívaolaj
- 50 g Reszelt sajt
Eljárás
A csirke mellét megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat és süssük aranybarnára a csirkét. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Pirítsuk meg őket.
Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt sajt felét és ízesítjük oregánóval, sóval és fekete borssal. Mindent jól összekeverünk és pároljuk. Ha a szósz túl sűrű lenne, hozzáadhatunk egy kis vizet vagy tejet.
Főzzük a tésztát \al dente\ sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Adja a főtt tésztát a mártáshoz, és keverje össze az egészet.
A tészta teljes ízének eléréséhez fontos, hogy hagyjuk egy ideig párolni a szószban, tehát javaslom, hagyjuk az egészet együtt párolódni még kb. 5 percig.
Tálalás előtt megszórjuk a maradék reszelt sajttal.