Csirke tejfölös szószban
Ízletes csirkemell krémes tejfölös szószban, tökéletes családi ebédre. Az előkészítése egyszerű, a végeredmény pedig biztosan minden húsételek rajongójának tetszeni fog. A tejfölös szósz finom ízt és eleganciát kölcsönöz a csirkének.
Hozzávalók
Csirke
- 500 g csirke
- 1 teáskanál só és bors
Tejfölös mártás
- 200 ml 18%-os tejszín
- 1 üveg csirkehúsleves
- 1 kanál liszt
- 2 evőkanál vaj
Eljárás
Készíts csirkét: vagdald fel a csirkét és ízesítsd sóval és borssal.
Melegíts fel 1 kanál vajat a serpenyőben, és sütse meg a csirkét aranybarna színűre mindkét oldalán. Tegye félre.
Azonos serpenyőben olvassza meg a vaj maradékát, adjon hozzá lisztet és keverje, amíg sima massa nem lesz. Fokozatosan adjon hozzá húslevest, folyamatosan keverve.
Amikor a szósz besűrűsödik, adj hozzá tejszínt, és főzd kis lángon körülbelül 10 percig. Ízesítsd ízlés szerint.
Adjuk hozzá a csirkét a szószhoz és főzzük együtt még 10 percig. Tálaljuk a kedvenc hozzávalóinkkal.