HIRDETŐ
Forrás: manyakotic from Getty Images
Csirkehús mézzel
Lédús csirkemell finom, édes és enyhén pikáns mézsóssal leöntve.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Csirkemell
- 4 db csirkemell
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Mézes máz
- 3 evőkanál Méz
- 2 evőkanál Szójaszósz
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál chilipor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a csirke mellét, szárítsa meg és vágja darabokra. Szórja meg sóval és fűszerekkel, és hagyja állni.
2. Lépés
Keverje össze az összes hozzávalót a méz mázhoz egy tálban.
3. Lépés
Süssön aranybarnára csirke mellét serpenyőben mindkét oldalon. Vegye le a tűzről.
4. Lépés
Öntse rá a csirke mellre a mézes mártást, és hagyja a serpenyőben még 5 percig.
5. Lépés
Szolgálja fel a kész csirkemellet rizzsel vagy zöldséggel.