Forrás: FB: Varenie je radosť.
Csirkeleves gnocchival és zöldborsóval
Ez a lenyűgöző leves minden pillanatát megéri. A csirke ízletes alapot ad a leveshez, míg a gnocchi és a zöldborsó teszi igazán különlegessé. Tökéletes választás egy hideg téli napon, vagy egy könnyű vacsorára.
Hozzávalók
A leveshez
- 1 ks egész csirke
- 2 l víz
- 2 ks répa
- 1 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 11⁄2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
A gnocchihoz és a zöldborsóhoz
- 500 g gnocchi
- 200 g zöldborsó
Eljárás
Tegye a csirkét egy nagy fazékba, öntse fel vízzel. Adj hozzá sót, borsot, hagymát, fokhagymát, répát és petrezselyemgyökeret. Forralja fel a levest, majd főzze kis lángon 30 percig.
Amíg a leves fő, készítsd el a gnocchit a csomagoláson található utasítások szerint.
Amikor a csirke megpuhult, vegye ki a fazékból, és hagyja hűlni. Amint elegendően lehűlt ahhoz, hogy hozzányúlhassunk, szedjük szét a húst a csontokról.
Tegye a csirkehúst, a gnocchit és a zöldborsót a levesbe, és főzze még 15 percig.
Tálaláskor ízlés szerint szórjon friss petrezselymet a levesre. Jó étvágyat!