HIRDETŐ
Csokipudingos krém
Egy klasszikus, házi készítésű krém, amely csokoládéval van ízesítve. Tökéletes a tortákhoz, süteményekhez, de akár a palacsinták töltelékéhez is. Édes, krémes és csokoládés - mit lehetne ennél jobban kívánni?
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 40 g kakópor
- 30 g kukoricakeményítő
- 2 ks tojássárgája
- 100 g étcsokoládé
- 1 teáskanál vanília kivonat
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A tejet, a cukrot és a kakóport egy közepes méretű lábasba öntjük, és közepes lángon forraljuk, míg a cukor el nem olvad.
2. Lépés
Egy külön tálban a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját összekeverjük, majd beleöntjük a forró csokoládés tejet, folyamatosan keverve.
3. Lépés
Az étcsokoládét apróra törjük, és hozzáadjuk a krémhez, majd addig főzzük, míg a csokoládé el nem olvad és a krém meg nem sűrűsödik.
4. Lépés
A végén hozzáadjuk a vanília kivonatot, és jól elkeverjük.
5. Lépés
A krémet hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felhasználnánk.