HIRDETŐ

Csokipudingos krém

Egy klasszikus, házi készítésű krém, amely csokoládéval van ízesítve. Tökéletes a tortákhoz, süteményekhez, de akár a palacsinták töltelékéhez is. Édes, krémes és csokoládés - mit lehetne ennél jobban kívánni?

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 40 g kakópor Hozzáadott
  • 30 g kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A tejet, a cukrot és a kakóport egy közepes méretű lábasba öntjük, és közepes lángon forraljuk, míg a cukor el nem olvad.

2. Lépés

Egy külön tálban a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját összekeverjük, majd beleöntjük a forró csokoládés tejet, folyamatosan keverve.

3. Lépés

Az étcsokoládét apróra törjük, és hozzáadjuk a krémhez, majd addig főzzük, míg a csokoládé el nem olvad és a krém meg nem sűrűsödik.

4. Lépés

A végén hozzáadjuk a vanília kivonatot, és jól elkeverjük.

5. Lépés

A krémet hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felhasználnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új