HIRDETŐ

Csokis gombóc

Egyszerű de nagyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • Zsemlemorzsa és olaj a sütéshez Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a cukrot. A cukor és a só megadja a gombóc alap ízét, úgyhogy ne hagyjuk ki őket!

2. Lépés

Futtatjuk fel az élesztőt a meleg tejben. Mindig ügyeljünk, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt, és a tészta nem fog megkelni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a vajat a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze. Ha túl ragad a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztának lágyan rugalmasnak kell lennie.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni kb. egy órát. Ha duplájára nőtt, azt jelenti, hogy elég jól kelt.

5. Lépés

Készítsünk csokoládé gombócokat, amiket teszünk a tésztába, majd csomózzuk össze a tészta végeit, hogy a csokoládé ne tudjon kifolyni a sütés során. A minőségi csokoládé nagyon fontos, mert ez adja a desszert végső ízét.

6. Lépés

Süssük a gombócokat forró olajban, amíg aranybarnák nem lesznek. Jó sűrűn fordítsuk őket, hogy minden oldalukon szép aranybarna legyen.

7. Lépés

Vegyük ki a gombócokat, és forgassuk bele őket a zsemlemorzsába.

8. Lépés

Tálaláskor megszórjuk porcukorral. A gombócok melegen a legfinomabbak, de ha marad belőlük, hidegen is nagyszerűek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új