HIRDETŐ

Csokis gombóc

Egyszerű de nagyszerű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • Zsemlemorzsa és olaj a sütéshez Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a cukrot. A cukor és a só megadja a gombóc alap ízét, úgyhogy ne hagyjuk ki őket!

2. Lépés

Futtatjuk fel az élesztőt a meleg tejben. Mindig ügyeljünk, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt, és a tészta nem fog megkelni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a vajat a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze. Ha túl ragad a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztának lágyan rugalmasnak kell lennie.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni kb. egy órát. Ha duplájára nőtt, azt jelenti, hogy elég jól kelt.

5. Lépés

Készítsünk csokoládé gombócokat, amiket teszünk a tésztába, majd csomózzuk össze a tészta végeit, hogy a csokoládé ne tudjon kifolyni a sütés során. A minőségi csokoládé nagyon fontos, mert ez adja a desszert végső ízét.

6. Lépés

Süssük a gombócokat forró olajban, amíg aranybarnák nem lesznek. Jó sűrűn fordítsuk őket, hogy minden oldalukon szép aranybarna legyen.

7. Lépés

Vegyük ki a gombócokat, és forgassuk bele őket a zsemlemorzsába.

8. Lépés

Tálaláskor megszórjuk porcukorral. A gombócok melegen a legfinomabbak, de ha marad belőlük, hidegen is nagyszerűek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek