HIRDETŐ

Forrás: gaffera from Getty Images Signature

Csokoládé-cseresznyés torta

Egy tökéletes csokoládé-cseresznyés torta receptje, amely a klasszikus piskóta ízét csokoládéval és cseresznyével ötvözi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 6 db Tojás Hozzáadott
  • 180 g Cukor Hozzáadott
  • 200 g Félig durva liszt Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • 500 g Cherry Hozzáadott
  • 50 g csokoládé Hozzáadott
  • 2 EK kakaó Hozzáadott
  • 5 EK olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy sütőforma zsírozásával és kibélelésével. Én egy 26 cm átmérőjű, klasszikus kerek formát használok, de bármi más is lehet, ami éppen kéznél van.

2. Lépés

A tojásokat a cukorral habosra verjük.

3. Lépés

A sütőporral és olajjal elkevert lisztet fokozatosan adjuk a habosra vert habhoz. Fontos, hogy ezen a ponton kis adagokban, állandóan kevergetve adjuk hozzá a lisztet, hogy a keverék szellős maradjon. Adjuk hozzá a kakaóport.

4. Lépés

Törje a csokoládét apró darabokra, és keverje a tésztába.

5. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített sütőformába, és helyezze rá a meggyet.

6. Lépés

A csokoládés-cseresznyés süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új