Forrás: gaffera from Getty Images Signature
Csokoládé-cseresznyés torta
Egy tökéletes csokoládé-cseresznyés torta receptje, amely a klasszikus piskóta ízét csokoládéval és cseresznyével ötvözi.
Hozzávalók
- 6 db Tojás
- 180 g Cukor
- 200 g Félig durva liszt
- 1 kanál sütőpor
- 500 g Cherry
- 50 g csokoládé
- 2 EK kakaó
- 5 EK olaj
Eljárás
Kezdjük egy sütőforma zsírozásával és kibélelésével. Én egy 26 cm átmérőjű, klasszikus kerek formát használok, de bármi más is lehet, ami éppen kéznél van.
A tojásokat a cukorral habosra verjük.
A sütőporral és olajjal elkevert lisztet fokozatosan adjuk a habosra vert habhoz. Fontos, hogy ezen a ponton kis adagokban, állandóan kevergetve adjuk hozzá a lisztet, hogy a keverék szellős maradjon. Adjuk hozzá a kakaóport.
Törje a csokoládét apró darabokra, és keverje a tésztába.
Öntse a tésztát az előkészített sütőformába, és helyezze rá a meggyet.
A csokoládés-cseresznyés süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.