HIRDETŐ
Forrás: Sonda Stefan's Images from Canva
Csokoládé kakaós máz
A legjobb kakaós csokoládémáz. Csodálatosan sokoldalúan felhasználható - tökéletesen alkalmas batyukhoz, tekercsekhez vagy muffinokhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 200 g Búzadara cukor
- 50 g Kakaó
- 125 ml Vizek
- 125 g Vaj
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Egy lábosban keverjük össze a cukrot és a kakaót, a többi hozzávaló hozzáadása előtt alaposan keverjük össze, hogy elkerüljük a csomósodást.
2. Lépés
Ezután adjuk hozzá a vizet, és alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük. Fontos, hogy a máz nagyon lassan főjön, különben megéghet.
3. Lépés
Főzzük körülbelül 5 percig, amíg a cukor feloldódik.
4. Lépés
Ezután vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük bele a vajat, amely nagyszerű lágyítószerként működik, és szép fényessé teszi a mázat.
5. Lépés
Hagyjuk, hogy a vaj és a kakaó összeérjen, és máris kész a máz.