HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Peggy_Marco

Csokoládé likőr

Ez a csokoládélikőr minden partin abszolút sláger, és mindig fantasztikus, amikor a vendégek bejelentik, hogy rövid időn belül átjönnek. Elég könnyű elkészíteni, az íze pedig egyszerűen mennyei. Már többször készítettem különböző alkalmakra, és mindig nagy sikert aratott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 12 Gyermek csokoládé Hozzáadott
  • 500 ml teljes tej Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 200 ml vodka Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A csokoládélikőr elkészítéséhez először törje kisebb darabokra a gyermekcsokoládét. Ez biztosítja, hogy később könnyebben felolvadjanak az edényben, és segít a sima végeredmény elérésében.

2. Lépés

Tegyük a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot egy serpenyőbe, és melegítsük fel. Nem kell, hogy felforrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csokoládé megolvadjon. Javaslom, hogy folyamatosan keverjük, hogy a keverék ne égjen meg - ez rendkívül hasznosnak bizonyult a konyhámban!

3. Lépés

Amint elég meleg, adjuk hozzá a csokoládédarabokat, és kis lángon, állandóan kevergetve olvasszuk fel. Itt fontos, hogy türelmesek legyünk, és ügyeljünk arra, hogy az összes csokoládé teljesen felolvadjon, különben a likőr csomósodhat.

4. Lépés

Ha a csokoládé teljesen felolvadt, vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja kissé kihűlni. Ezután nagyon lassan keverjük bele a vodkát. A palackozással várjuk meg, amíg a keverék teljesen kihűl - ez megakadályozza, hogy az alkohol elpárologjon.

5. Lépés

A csokoládélikőrt most már csak néhány órára, ideális esetben egy éjszakára a hűtőbe kell tenni. Ott legalább két hétig eláll, de legyünk őszinték, valószínűleg nem tart ki ennyi ideig!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek