Forrás: Anna Subbotina from Canva
Csokoládé töltelék mascarponéval
A mascarponés csokoládétöltelék az egyik kedvencem. Hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis a végeredmény egészen elképesztő.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 kanál vanília kivonat
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy apróra vágunk egy kis forró csokoládét, és gőzfürdőbe tesszük. Fontos, hogy a csokoládét ne közvetlenül a lángon olvaszd meg, mert elveszítheti az ízét. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, tegyük félre, és hagyjuk kissé kihűlni.
Közben tegye a mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy tálba, és keverje össze az egészet. Amikor a csokoládé már eléggé kihűlt (melegnek kell lennie, de nem forrónak), adjuk hozzá a mascarponés keverékhez, és keverjük addig, amíg az összes hozzávaló összeáll, és sima krémet alkot.
Ez a mascarponés csokoládétöltelék tökéletes sütemények és kekszek töltésére vagy önálló desszertkrémként.