Forrás: canva
Csorbaleves
A klasszikus csorbaleves alapja az erőleves, amely zöldséggel, hússal és savanyú káposztával készül. A főzés során a savanyú káposzta íze tökéletesen összesűrűsödik az alaplevében, ami a levesnek egyedülálló ízvilágot ad.
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 2 burgonya
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 evőkanál pirospaprika
- 11⁄2 l húsleves (lehet kockából is)
- só, bors ízlés szerint
- 1 Csomag Petrezselyem
- 1 evőkanál pirospaprika-krém
Eljárás
Vágd apróra a szalonnát és pirítsd meg egy nagy fazék alján.
Finomra vágott hagymát add hozzá és dinszteld üvegesre. Add hozzá a reszelt fokhagymát és a pirospaprikát, majd öntsd fel a húslevessel.
A répát, burgonyát, zellerszárat és a feldarabolt savanyú káposztát is tedd a fazékba, majd fűszerezd ízlés szerint.
Forrald fel közepes tűzön, majd főzd tovább alacsonyabb hőfokon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Tálalás előtt keverd hozzá a pirospaprika krémet.
Friss petrezselyemmel és a maradék szalonnával szórd meg tetejét.