HIRDETŐ

Forrás: canva

Csorbaleves

A klasszikus csorbaleves alapja az erőleves, amely zöldséggel, hússal és savanyú káposztával készül. A főzés során a savanyú káposzta íze tökéletesen összesűrűsödik az alaplevében, ami a levesnek egyedülálló ízvilágot ad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zellerszár Hozzáadott
  • 2 burgonya Hozzáadott
  • 50 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 112 l húsleves (lehet kockából is) Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika-krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágd apróra a szalonnát és pirítsd meg egy nagy fazék alján.

2. Lépés

Finomra vágott hagymát add hozzá és dinszteld üvegesre. Add hozzá a reszelt fokhagymát és a pirospaprikát, majd öntsd fel a húslevessel.

3. Lépés

A répát, burgonyát, zellerszárat és a feldarabolt savanyú káposztát is tedd a fazékba, majd fűszerezd ízlés szerint.

4. Lépés

Forrald fel közepes tűzön, majd főzd tovább alacsonyabb hőfokon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

5. Lépés

Tálalás előtt keverd hozzá a pirospaprika krémet.

6. Lépés

Friss petrezselyemmel és a maradék szalonnával szórd meg tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új