HIRDETŐ

Forrás: canva

Csorbaleves

A klasszikus csorbaleves alapja az erőleves, amely zöldséggel, hússal és savanyú káposztával készül. A főzés során a savanyú káposzta íze tökéletesen összesűrűsödik az alaplevében, ami a levesnek egyedülálló ízvilágot ad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zellerszár Hozzáadott
  • 2 burgonya Hozzáadott
  • 50 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 112 l húsleves (lehet kockából is) Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika-krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágd apróra a szalonnát és pirítsd meg egy nagy fazék alján.

2. Lépés

Finomra vágott hagymát add hozzá és dinszteld üvegesre. Add hozzá a reszelt fokhagymát és a pirospaprikát, majd öntsd fel a húslevessel.

3. Lépés

A répát, burgonyát, zellerszárat és a feldarabolt savanyú káposztát is tedd a fazékba, majd fűszerezd ízlés szerint.

4. Lépés

Forrald fel közepes tűzön, majd főzd tovább alacsonyabb hőfokon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

5. Lépés

Tálalás előtt keverd hozzá a pirospaprika krémet.

6. Lépés

Friss petrezselyemmel és a maradék szalonnával szórd meg tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek