Forrás: hipokrat from Getty Images
Cukkini krémleves
A cukkini krém az egyik abszolút kedvencem. Egyszerű, könnyű, mégis laktató, tökéletes nyári délutánokra.
Hozzávalók
- 2 pcs Közepes cukkini
- 1 pcs Vö.
- 2 fogak Fokhagyma
- 2 kanalak Olívaolajok
- 1 liter Zöldségleves
- só, bors ízlés szerint
- Tejszín a tálaláshoz (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük a cukkini és a póréhagyma apróra vágásával. A fokhagymát apróra vágjuk. Ez a forma és méret a legjobban beválik, és a végén az egészet könnyen turmixgéppel pürésítheted.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát. Pároljuk egy pillanatig (körülbelül 30 másodpercig).
Adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit és póréhagymát. Párolja együtt az egészet körülbelül 5 percig - ekkor még nem szabad, hogy teljesen megfőjenek!
Miután ez az idő letelt, adjuk hozzá a zöldségalaplevet a körözötthez. Csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tapasztalatom szerint ez az időtartam elegendő kell, hogy legyen.
Ha megfőtt, a levest sima krémmé kell turmixolni. Én ehhez botmixert használok, de ha nincs, akkor hagyományos turmixgép is megteszi.
Végül ne felejtse el ízlés szerint sóval és borssal fűszerezni a levest. Minden adag tetejére adhatunk egy kanál tejszínt is, hogy még krémesebb legyen.
7.A cukkinikrémet pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.