Cukkinis tatar
Szereted a tatárt? Már kóstoltad a hús nélküli verziót? Csak néhány összetevő, finom pirítós mellé, és kész a tökéletes cukkinis tatar.
Hozzávalók
- 2 cukkini
- 3 fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 tk Dijoni mustár
- 1⁄2 tk só
- 1 EK Szójaszósz
- 2 EK ketchup
- 1 EK őrölt fekete bors
- 1 EK őrölt édes paprika
- 1 tk Metélőhagyma
Eljárás
Durvára reszelve a cukkinit, sózzuk meg és hagyjuk 10 percig állni.
A cukkinit összesajtoljuk és kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől.
Egy serpenyőben hevítsük fel egy kis olajat, amelyen apróra vágott hagymát pirítunk.
Adjunk hozzá őrölt édes paprikát és pár percig pirítsuk.
A cukkinit a mustárral, ketchuppal és szójaszósszal együtt a serpenyőbe teszünk, és időnként kevergetve főzzük 7-8 percig.
Végül hozzáadjuk a préselt fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk főzni még 2-3 percig.
Az elkészült cukkini tartárt pirított teljes kiőrlésű kenyérrel szervírozzuk, snidlinggel megszórva.