HIRDETŐ
Cukrászdai leveles tészta krémes
Gyors krémes készítés.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 1 darab leveles tészta
- 250 ml tej
- 1⁄2 csomagok Arany kobak (por)
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 ml Tejszínhab
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A leveles tésztát kettévágjuk.
2. Lépés
Hagyjuk az egyik felét egészben, a másikat pedig vágjuk négyzetekre.
3. Lépés
A meleg sütőbe helyezzük és 180 fokon 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
Főzzünk pudingot a tejben, amelyhez vaníliás cukrot adunk, majd hagyjuk kihűlni.
5. Lépés
Hozzáadjuk a vajat és összekeverjük.
6. Lépés
A tölteléket szétterítjük a sült leveles tésztán.
7. Lépés
Felverjük a tejszínt, ha teljesen keményet szeretnél, adhatsz hozzá habfixáltort, én nem használom.
8. Lépés
A tejszínhabot a pudingra tesszük, és erre helyezzük a sütött négyzeteket, hogy a krémesünk jobban szeletelhető legyen a megdermedés után.
9. Lépés
Tegyük a hűtőbe dermedni.
10. Lépés
Jó étvágyat!