Darált paprikakrém
Ez a paprikakrém a C-vitamin bomba, és egy nagyszerű táplálék az immunrendszer számára. Az olívaolaj egészséges zsírokat ad hozzá, míg a fokhagyma antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
Hozzávalók
- 8 nagy piros paprika
- 5 szegfűszeg fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál édesköménymag (opcionális)
Eljárás
Először is mossuk le a paprikákat alaposan. Ezután vágjon belőlük 4-6 félbe, távolítsa el a magvakat és a fehér húsokat. Kicsit megolajozzuk őket.
A paprikákat tegye egy sütőrácsra bőrrel lefelé nézően, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 25-30 percig, míg a bőrük feketedni és hólyagosodni nem kezd.
Amikor a paprika elkészült, vegye ki a sütőből, fedje le egy törölközővel és hagyja pár percig pihenni, majd húzza le a bőrüket. Ezután daráljuk le a paprikákat a fokhagymával együtt.
Keverje hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és ha szereti, adjon hozzá némi édesköménymagot is. Minél tovább keveri, annál krémesebb lesz a végeredmény.