Forrás: canva:manyakotic
Dinsztelt máj
Egy pár évvel ezelőtt kaptam a jó ötletet, hogy próbáljam meg a májat dinsztelni. Azóta mindig így készítem, egyszerűen finom és kiemeli a máj természetes ízeit. És a majoránna elképesztő finomat ad hozzá.
Hozzávalók
- 500 g sertésmáj
- 2 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál édesnemes paprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 2 evőkanál olaj
- 200 ml vörösbor
- 200 ml húsleves
Eljárás
A májat szép vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percet. Ez nagyon fontos, mert a só kiemeli a máj természetes ízét.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 2-3 evőkanál olajat. A serpenyőt mindig alaposan elő kell melegíteni, különben a máj levet ereszt.
A fokhagymát felaprítjuk és hozzáadjuk az olajhoz. Pár perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát is.
Amikor a hagymánk kezd üveges lenni, hozzáadjuk majoránnás-paprikás májunkat, jellemzően 5-7 perccel a hagyma hozzáadása után. Fontos, hogy a májat ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, mert akkor száraz lesz.
Miután hozzáadtuk a májat, pár perc múlva öntsük fel a vörösborral és húslevessel. Lefedve, kis lángon dinszteljük kb. 10 percig.
Majd kiemeljük a májat a serpenyőből, és a hagymával tovább főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Itt figyeljünk oda, hogy a mártás ne égjen oda és ne legyen túl sűrű sem.
Végül csak visszatesszük a májat a mártásba, és már kész is a finom dinsztelt máj. Friss kenyérrel tálalva igazi élmény minden falat. Bízom benne, hogy te is így fogod élvezni, ahogyan én!
Jó étvágyat hozzá!
Sertésmájat előre besózni ???