HIRDETŐ

Forrás: canva:manyakotic

Dinsztelt máj

Egy pár évvel ezelőtt kaptam a jó ötletet, hogy próbáljam meg a májat dinsztelni. Azóta mindig így készítem, egyszerűen finom és kiemeli a máj természetes ízeit. És a majoránna elképesztő finomat ad hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 200 ml húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A májat szép vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percet. Ez nagyon fontos, mert a só kiemeli a máj természetes ízét.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel 2-3 evőkanál olajat. A serpenyőt mindig alaposan elő kell melegíteni, különben a máj levet ereszt.

3. Lépés

A fokhagymát felaprítjuk és hozzáadjuk az olajhoz. Pár perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát is.

4. Lépés

Amikor a hagymánk kezd üveges lenni, hozzáadjuk majoránnás-paprikás májunkat, jellemzően 5-7 perccel a hagyma hozzáadása után. Fontos, hogy a májat ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, mert akkor száraz lesz.

5. Lépés

Miután hozzáadtuk a májat, pár perc múlva öntsük fel a vörösborral és húslevessel. Lefedve, kis lángon dinszteljük kb. 10 percig.

6. Lépés

Majd kiemeljük a májat a serpenyőből, és a hagymával tovább főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Itt figyeljünk oda, hogy a mártás ne égjen oda és ne legyen túl sűrű sem.

7. Lépés

Végül csak visszatesszük a májat a mártásba, és már kész is a finom dinsztelt máj. Friss kenyérrel tálalva igazi élmény minden falat. Bízom benne, hogy te is így fogod élvezni, ahogyan én!

8. Lépés

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (1)

Imre_Hegedus 2023. 12. 20.

Sertésmájat előre besózni ???

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új