HIRDETŐ

Forrás: canva

Diós-csokoládé torta

A diós-csokoládé torta a legautentikusabb és elbűvölő magyar desszertek egyike. A gyengéd, csokoládés tészta, ropogós dióval, és a csodás csokoládé bevonat együtt valódi élménnyé teszi a torta elfogyasztását. Kiváló választás az ünnepi asztalra vagy bármikor, ha ki szeretné kényeztetni magát vagy szeretteit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 80 g darált dió Hozzáadott
  • 50 g kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g cukrozott sűrített tej Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott

A csokoládébevonathoz:

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

2. Lépés

A tojássárgáját összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot is. Óvatosan összekeverjük.

3. Lépés

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C) kb. 25 percig sütjük.

4. Lépés

A tészta megsülte után hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk.

5. Lépés

A cukrozott sűrített tejet összekeverjük a darált dióval, majd az egyik tésztalapra kenjük.

6. Lépés

A másik lapot ráhelyezzük, majd a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk és a tortára öntjük.

7. Lépés

Hagyjuk a csokoládénak megdermedni, majd szeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek