HIRDETŐ

Forrás: canva

Diós-csokoládé torta

A diós-csokoládé torta a legautentikusabb és elbűvölő magyar desszertek egyike. A gyengéd, csokoládés tészta, ropogós dióval, és a csodás csokoládé bevonat együtt valódi élménnyé teszi a torta elfogyasztását. Kiváló választás az ünnepi asztalra vagy bármikor, ha ki szeretné kényeztetni magát vagy szeretteit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 80 g darált dió Hozzáadott
  • 50 g kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g cukrozott sűrített tej Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott

A csokoládébevonathoz:

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

2. Lépés

A tojássárgáját összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot is. Óvatosan összekeverjük.

3. Lépés

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C) kb. 25 percig sütjük.

4. Lépés

A tészta megsülte után hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk.

5. Lépés

A cukrozott sűrített tejet összekeverjük a darált dióval, majd az egyik tésztalapra kenjük.

6. Lépés

A másik lapot ráhelyezzük, majd a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk és a tortára öntjük.

7. Lépés

Hagyjuk a csokoládénak megdermedni, majd szeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új