Forrás: freepik
Diós süti recept
Sokféle sütit kipróbáltam már, de a diós süti az egyik kedvencem. A magyar konyha egy igazi klasszikusa, aminek az illata és az íze is az ünnepi hangulatot idézi. Az alábbi receptet több alkalommal is elkészítettem, minden alkalommal nagy siker volt a családban és a baráti körben is.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 150 g darált dió
- 200 g vaj
- 1 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
Eljárás
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Egy tálba morzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk. Ha a tészta túl száraznak tűnik, egy kis tejjel lazíthatunk rajta. Tapasztalatom szerint ez nagyban segít abban, hogy a süti ne legyen túl tömény és száraz.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk a darált dióval. Sütés előtt egy kicsit hűtsük a hűtőben, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
180°C-on, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna színe nem lesz. Fontos, hogy ne süssük túl a sütit, mert akkor kiszárad!