Forrás: freepik
Dobos krém
Ez a rendkívül finom Dobos krém kiválóan alkalmazható torták, sütemények és piskóták töltésére, de kis poharakban, gyümölcssalátával vagy más desszertekkel is kiegészülve önálló desszertként is tálalható.
Hozzávalók
- 6 ks tojás
- 200 g kristálycukor
- 250 g vaj
- 2 Csomag vaníliás cukor
- kakaópor (ízlés szerint)
Eljárás
Kezdjük a tojások szétválasztásával. Ennek során arra figyeljünk, hogy a fehérjék kerüljenek egy hőálló tálba. Egy szakértő tippje szerint érdemes hideg tojást használni, mert ekkor könnyebb a szétválasztás.
A fehérjéket verjük kemény habbá, miközben apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ebben a fázisban fontos, hogy nagyon türelmesek legyünk, hiszen a cukor lassan oldódik fel, és ha túl gyorsan adagoljuk, a habom nem lesz elég stabil.
Amikor a hab már szépen fényes és kemény, fokozatosan keverjük bele a tojássárgájákat, egyenként.
Egy másik edényben kezdjük el a vajat kis lángon felolvasztani, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Keverjük állandóan, míg a vaj teljesen felolvad és összeolvad a cukorral.
Most itt az ideje, hogy a tojáshabot vajhoz adjuk. Folyamatosan keverjük, közepes lángon, mivel a tojáshab könnyen leég. Ez egyik kulcsfontosságú lépése az elkészítésnek, így itt még türelmesebbnek kell lenni.
A kakaóport az utolsó lépésként adjuk a krémhez, mert így már nem fogja befolyásolni a krém állagát.