HIRDETŐ

Forrás: freepik

Dobos krém

Ez a rendkívül finom Dobos krém kiválóan alkalmazható torták, sütemények és piskóták töltésére, de kis poharakban, gyümölcssalátával vagy más desszertekkel is kiegészülve önálló desszertként is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • kakaópor (ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tojások szétválasztásával. Ennek során arra figyeljünk, hogy a fehérjék kerüljenek egy hőálló tálba. Egy szakértő tippje szerint érdemes hideg tojást használni, mert ekkor könnyebb a szétválasztás.

2. Lépés

A fehérjéket verjük kemény habbá, miközben apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ebben a fázisban fontos, hogy nagyon türelmesek legyünk, hiszen a cukor lassan oldódik fel, és ha túl gyorsan adagoljuk, a habom nem lesz elég stabil.

3. Lépés

Amikor a hab már szépen fényes és kemény, fokozatosan keverjük bele a tojássárgájákat, egyenként.

4. Lépés

Egy másik edényben kezdjük el a vajat kis lángon felolvasztani, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Keverjük állandóan, míg a vaj teljesen felolvad és összeolvad a cukorral.

5. Lépés

Most itt az ideje, hogy a tojáshabot vajhoz adjuk. Folyamatosan keverjük, közepes lángon, mivel a tojáshab könnyen leég. Ez egyik kulcsfontosságú lépése az elkészítésnek, így itt még türelmesebbnek kell lenni.

6. Lépés

A kakaóport az utolsó lépésként adjuk a krémhez, mert így már nem fogja befolyásolni a krém állagát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új