Forrás: Pixabay
Dobos rolád, az igazi különlegesség
A Dobos rolád egy igazi különlegesség, melyben a dobos torta ízvilága kerül összeháziasításra egy rolád formájával. Az elkészítése hosszabb időt igényel, de minden pillanatát megéri, hiszen az eredmény bámulatos és ellenállhatatlanul finom desszert.
Hozzávalók
A tésztához:
- 4 ks tojás
- 100 g porcukor
- 70 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 5 ks tojás
- 150 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g vaj
A bevonathoz:
- 150 g étcsokoládé
- 5 evőkanál tej
Eljárás
Keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
Verd habbá a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 10 percig 180 fokon.
Amíg süti a tészta, készítsd el a krémet: verd habosra a tojásokat a cukorral, majd tedd fel a tűzre, és folyamatos keverés mellett add hozzá az elolvasztott vajat.
Amikor a tészta kész, vond be a krémmel, majd tekerd fel óvatosan.
Olvassa fel az étcsokoládét a tejjel, majd öntsd rá a roládra.
Hagyd hűlni, majd szeletelhető.