HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Dobos rolád, az igazi különlegesség

A Dobos rolád egy igazi különlegesség, melyben a dobos torta ízvilága kerül összeháziasításra egy rolád formájával. Az elkészítése hosszabb időt igényel, de minden pillanatát megéri, hiszen az eredmény bámulatos és ellenállhatatlanul finom desszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 70 g liszt Hozzáadott
  • 30 g kakaópor Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott

A krémhez:

  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

A bevonathoz:

  • 150 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 5 evőkanál tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

2. Lépés

Verd habbá a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a lisztes keveréket.

3. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 10 percig 180 fokon.

4. Lépés

Amíg süti a tészta, készítsd el a krémet: verd habosra a tojásokat a cukorral, majd tedd fel a tűzre, és folyamatos keverés mellett add hozzá az elolvasztott vajat.

5. Lépés

Amikor a tészta kész, vond be a krémmel, majd tekerd fel óvatosan.

6. Lépés

Olvassa fel az étcsokoládét a tejjel, majd öntsd rá a roládra.

7. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeletelhető.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új