HIRDETŐ

Dzsemek

A dzsemek tökéletesen megőrzik a gyümölcsök ízét és aromáját. Nagyon egyszerű elkészíteni őket, csak a gyümölcsöt és a cukrot kell összefőzni. Az elkészült dzsemet üvegekbe lehet tölteni, és hosszú időn át eláll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gyümölcs (pl. szeder, eper ribizli málna) Hozzáadott
  • 600 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a gyümölcsöket, majd hagyjuk száradni.

2. Lépés

Tegyük a gyümölcsöket egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citrom levét. Keverjük össze alaposan.

3. Lépés

Melegítsük fel a lábast mérsékelt hőmérsékleten, és főzzük lassan a keveréket. Időnként keverjük meg, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Addig főzzük a dzsemet, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak és a keverék besűrűsödik. Az időt a gyümölcs fajtája határozza meg, de általában 45-60 percig főzzük.

5. Lépés

Ha kész, tegyük a dzsemet tiszta, sterilizált üvegekbe, és zárjuk le. Megfordítva hagyjuk állni 5 percig, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új