HIRDETŐ

Ecetes szilva

Az ecetes szilva remek megoldás lehet, ha ízletes és egészséges kompótot szeretnénk készíteni szilvából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 2 ks fahéj rúd Hozzáadott
  • 2 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 dl fehérbor Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 5 dkg cukor Hozzáadott
  • 12 dl ecet Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Egy nagyobb lábasban forraljuk fel a vizet a borral, cukorral, fahéjrúddal és a szegfűszeggel együtt.

3. Lépés

Amint a víz forrni kezd, adjuk hozzá a felkészített szilvákat, az ecetet és a sót.

4. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, majd főzzük kb. 1,5 órán keresztül, míg a szilva megpuhul és a szósz besűrűsödik.

5. Lépés

Az ecetes szilva elkészült, töltsük üvegekbe, majd hagyjuk kihűlni. Zárt helyen tárolva akár több hónapig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új