HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Édes és friss Sárgabarack befőtt

A sárgabarack befőtt egy édes és gyümölcsös csemege, ami tökéletesen megőrzi a sárgabarack friss és gyümölcsös ízét a hosszú téli hónapokra. A befőtt finom és könnyen elkészíthető, így ideális ajándék lehet téli ünnepekre vagy egyszerűen csak a saját élvezetünkre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg érett sárgabarack Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 2 citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag befőzőcukor Hozzáadott
  • ízlés szerint vanília kivonat Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a sárgabarackokat, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Reszeljük le a citrom héját, majd facsarjuk ki a levét.

3. Lépés

Egy nagy lábosban forraljunk fel vizet, majd tegyük bele a sárgabarackokat, és hagyjuk főni 2 percig.

4. Lépés

Szűrjük le a sárgabarackokat, majd tegyük vissza a tüzhelyre a citrom levével és héjjal, valamint a cukorral.

5. Lépés

Adjuk hozzá a vanília kivonatot vagy a vaníliarudat, és forraljuk a befőtt alapot.

6. Lépés

Amikor az alap felforrt, tegyük vissza a sárgabarackokat, majd hagyjuk forrni további 10-15 percig, vagy amíg a gyümölcsök megpuhulnak.

7. Lépés

Ha szeretnénk, hogy a befőtt sűrűbb legyen, hozzáadhatunk egy csomag befőzőcukrot, és hagyjuk főni még 2-3 percig.

8. Lépés

Tisztítsuk steril üvegekbe a befőttet, majd zárjuk le alaposan.

9. Lépés

Tegyük az üvegeket egy nagy lábasba, öntsünk vizet a lábasba annyira, hogy ellepje az üvegek felét.

10. Lépés

Forraljuk fel a vizet, majd főzzük a befőttet úgy, hogy az üvegek teljesen víz alatt legyenek, kb. 15-20 percig.

11. Lépés

Vegyük ki a befőtt üvegeket a vízből, és hagyjuk kihűlni.

12. Lépés

Tároljuk a kész befőttet hűvös, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új