HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Édes, krémes és nagyon illatos Sütőtökös pite

A sütőtökös pite egy édes, krémes és nagyon illatos sütemény, ami kiváló választás a hideg őszi napokra. Szaftos tökpürével, fűszeres tésztával és finom fahéjas töltelékkel készül. Az elkészítés időigényes, de a végeredmény garantáltan megér minden percet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 130 g hideg vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 800 g sütőtök Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 180 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt muskotály Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is főzd meg a sütőtököt (ez lehetőleg kétféleképpen történhet: sütéssel vagy párolással), majd hagyjuk kihűlni és pürésítsük.

2. Lépés

Készítsd el a tésztát: keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót, majd dolgozd össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojást és gyúrd össze. Gyűrj bele műanyag fóliát és tedd a hűtőbe fél órára.

3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy pite formában. Süsd elő 180 fokon 10 percig.

4. Lépés

Készítsd el a tölteléket: a sütőtök pürét keverd össze a tejszínnel, a tojásokkal, a cukorral, a fűszerekkel és a sóval.

5. Lépés

Töltsd meg a tésztát a töltelékkel, majd süsd 180 fokon 1 órán át, amíg a töltelék meg nem szilárdul.

6. Lépés

Hagyd hűlni, majd szeleteld.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új