HIRDETŐ

Édes Őszibarack befőtt száraz dunsztba

Ez egy hagyományos magyar recept, mely a legfinomabb, legédesebb őszi barackokat használja fel. A száraz dunszt technikájával a gyümölcsök természetes savassága és cukortartalma kerül előtérbe, megőrizve a barackok friss, nyári ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg őszibarack Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • fecskendővel sterilizált víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1) Mosson meg alaposan 2 kg érett, de nem túl puha őszibarackot, majd vágja őket negyedekbe, és távolítsa el a magokat.

2. Lépés

2) Tegye a barackdarabokat egy nagy fazékba, adjon hozzá 1 kg kristálycukrot, és keverje össze jól. Hagyja állni 2-3 órán keresztül, hogy a gyümölcs cukrot és nedvességet engedjen.

3. Lépés

3) Főzze a gyümölcsöt nagyon lassú tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.

4. Lépés

4) Töltse a barackot alaposan lefőzött, száraz üvegekbe. Ügyeljen arra, hogy a savanyúság elkerülése érdekében a gyümölcs héja ne érintkezzék az üvegek szájával.

5. Lépés

5) Töltsön forró vizet a fecskendőbe, és fecskendezzen szélesebb irányban a barackok közé, míg az üvegek teljesen tele nem lesznek.

6. Lépés

6) Tekerje le az üvegek tetejét, de ne túl szorosan, majd tegye egy fazék aljára úgy, hogy ne érintkezzenek egymással vagy a fazék oldalával.

7. Lépés

7) Töltsön vizet a fazékba, míg az üvegek 2/3-ig ellepik, és forraljon lassú tűzön 15 percig.

8. Lépés

8) Ezután hagyja lehűlni az üvegeket a fazékban.

9. Lépés

9) Amikor az üvegek lehűltek, szorosan tekerje le a tetejüket, és tárolja hideg, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új