HIRDETŐ

Édes-savanyú Fügecsatni

A fügecsatni kiváló kiegészítője lehet a húsféléknek vagy sajtoknak. A füge ízletes gyümölcs és az édes-savanyú csatni formában egy igazi fogás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g friss füge Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 150 ml almaecet Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fügéket mossuk meg, csumázzuk ki és daraboljuk fel.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékba tegyük a fügedarabokat, adjunk hozzá cukrot, almaecetet, sót és a fűszereket.

3. Lépés

Lassú tűzön főzzük körülbelül 1 órán keresztül, közben többször keverjük meg, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Amikor a csatni sűrű állagúvá válik, töltsük steril tégelyekbe, és zárjuk le.

5. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új