HIRDETŐ

Édes-savanyú Fügecsatni

A fügecsatni kiváló kiegészítője lehet a húsféléknek vagy sajtoknak. A füge ízletes gyümölcs és az édes-savanyú csatni formában egy igazi fogás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g friss füge Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 150 ml almaecet Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fügéket mossuk meg, csumázzuk ki és daraboljuk fel.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékba tegyük a fügedarabokat, adjunk hozzá cukrot, almaecetet, sót és a fűszereket.

3. Lépés

Lassú tűzön főzzük körülbelül 1 órán keresztül, közben többször keverjük meg, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Amikor a csatni sűrű állagúvá válik, töltsük steril tégelyekbe, és zárjuk le.

5. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek