Forrás: Pixabay
Egészéges és ízletes Hagymás lepény
A hagymás lepény egy hagyományos magyar étel, amely krémes, laktató és kiváló előétel vagy snack, kenyér helyettesítőként. Kitűnő sajátossága a sok hagyma, ami egészséges és ízletes. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretik a hagymás ízvilágot és a rustikus, házi ételeket.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 Csomag élesztő
- 1 teáskanál só
- Fél bögre víz
- Fél bögre tej
- 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva
- 2 evőkanál olaj
- Fél teáskanál őrölt fehér bors
- Fél bögre túró
- 4 evőkanál reszelt sajt
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy tálban. Adjunk hozzá vizet és tejet, majd gyúrjuk össze, amíg sima és rugalmas tésztát kapunk. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 1 órán át.
Közben hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az aprított hagymát, majd dinszteljük meg a hagymát, amíg áttetsző lesz. Szórjuk meg borssal, keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.
Dörzsöljük be a túrót a kelt tésztára, majd szórjuk rá a hagymát.
Fedjük be a tetejét reszelt sajttal és tegyük a sütőbe, és süssük 200 Celsius fokon 15-20 percig vagy amíg a sajt meg nem olvad és a teteje aranybarna nem lesz.