HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészéges és ízletes Hagymás lepény

A hagymás lepény egy hagyományos magyar étel, amely krémes, laktató és kiváló előétel vagy snack, kenyér helyettesítőként. Kitűnő sajátossága a sok hagyma, ami egészséges és ízletes. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretik a hagymás ízvilágot és a rustikus, házi ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • Fél bögre víz Hozzáadott
  • Fél bögre tej Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • Fél bögre túró Hozzáadott
  • 4 evőkanál reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy tálban. Adjunk hozzá vizet és tejet, majd gyúrjuk össze, amíg sima és rugalmas tésztát kapunk. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 1 órán át.

2. Lépés

Közben hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az aprított hagymát, majd dinszteljük meg a hagymát, amíg áttetsző lesz. Szórjuk meg borssal, keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

3. Lépés

Dörzsöljük be a túrót a kelt tésztára, majd szórjuk rá a hagymát.

4. Lépés

Fedjük be a tetejét reszelt sajttal és tegyük a sütőbe, és süssük 200 Celsius fokon 15-20 percig vagy amíg a sajt meg nem olvad és a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek