HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészéges és ízletes Hagymás lepény

A hagymás lepény egy hagyományos magyar étel, amely krémes, laktató és kiváló előétel vagy snack, kenyér helyettesítőként. Kitűnő sajátossága a sok hagyma, ami egészséges és ízletes. Ez a recept tökéletes azok számára, akik szeretik a hagymás ízvilágot és a rustikus, házi ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • Fél bögre víz Hozzáadott
  • Fél bögre tej Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • Fél bögre túró Hozzáadott
  • 4 evőkanál reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy tálban. Adjunk hozzá vizet és tejet, majd gyúrjuk össze, amíg sima és rugalmas tésztát kapunk. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 1 órán át.

2. Lépés

Közben hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az aprított hagymát, majd dinszteljük meg a hagymát, amíg áttetsző lesz. Szórjuk meg borssal, keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

3. Lépés

Dörzsöljük be a túrót a kelt tésztára, majd szórjuk rá a hagymát.

4. Lépés

Fedjük be a tetejét reszelt sajttal és tegyük a sütőbe, és süssük 200 Celsius fokon 15-20 percig vagy amíg a sajt meg nem olvad és a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új