HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Nawalescape

Egészséges pelyhes puffasztó hajdina palacsinta

Ezek a palacsinták tökéletesek egy kiadós reggelihez vagy egy hétvégi villásreggelihez, és mindig nagy sikert aratnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 csésze Hajdinaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 EL Kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csésze Tej (a vegán változathoz használhat tejmentes változatot is) Hozzáadott
  • 1 Tojás (vagy vegán változathoz lenmagtojás) Hozzáadott
  • 2 EL Növényi olaj (plusz még a serpenyőbe) Hozzáadott
  • Válogatott gyümölcsök és juharszirup a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük az összes száraz hozzávaló összekeverésével. Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverje össze az egészet egy habverővel, hogy minden jól elkeveredjen, és ne legyenek csomók. Így simább tésztát kapunk.

2. Lépés

Egy külön tálban (én inkább egy nagy tálat használok, hogy elkerüljem a kiömlést) keverjük össze a tejet, a tojást és a zöldségeket. Nagyon fontos, hogy ne keverjük túl, mert ettől a palacsinta kevésbé lesz habos.

3. Lépés

Öntse a folyékony keveréket a száraz hozzávalókkal tálba, miközben óvatosan felveri. Folytassa a habverést, amíg éppen csak össze nem keveredik. A tésztának kissé sűrűbbnek kell lennie, mint egy krepp tésztának. Ha túl sűrű, adhat hozzá még egy kis tejet.

4. Lépés

Most hagyjuk a tésztát körülbelül 10 percig pihenni. Észre fogja venni, hogy ez idő alatt kissé besűrűsödik. Ez a pihentetési szakasz egy ügyes trükk, amit én fedeztem fel, és amitől a palacsinta még lágyabb lesz.

5. Lépés

Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Öntsünk egy merőkanálnyi palacsintakeveréket a serpenyőbe. Hasznos tipp: ne siettesse ezt a lépést! Várja meg, amíg apró buborékok képződnek a tetején, és a széle kezd megdermedni, majd fordítsa meg a palacsintát. A másik oldalát is pirítsa 1-2 percig.

6. Lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék tésztával. Ne feledje, hogy minden palacsinta között adjon egy kis olajat a serpenyőbe, hogy megakadályozza a ragadást.

7. Lépés

Tálalja a palacsintát melegen, bőséges gyümölcsökkel és juharsziruppal megcsepegtetve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új