Forrás: Pixabay: Nawalescape
Egészséges pelyhes puffasztó hajdina palacsinta
Ezek a palacsinták tökéletesek egy kiadós reggelihez vagy egy hétvégi villásreggelihez, és mindig nagy sikert aratnak.
Hozzávalók
- 1 csésze Hajdinaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 EL Kristálycukor
- 1⁄2 teáskanál Só
- 1 csésze Tej (a vegán változathoz használhat tejmentes változatot is)
- 1 Tojás (vagy vegán változathoz lenmagtojás)
- 2 EL Növényi olaj (plusz még a serpenyőbe)
- Válogatott gyümölcsök és juharszirup a tálaláshoz
Eljárás
Kezdjük az összes száraz hozzávaló összekeverésével. Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverje össze az egészet egy habverővel, hogy minden jól elkeveredjen, és ne legyenek csomók. Így simább tésztát kapunk.
Egy külön tálban (én inkább egy nagy tálat használok, hogy elkerüljem a kiömlést) keverjük össze a tejet, a tojást és a zöldségeket. Nagyon fontos, hogy ne keverjük túl, mert ettől a palacsinta kevésbé lesz habos.
Öntse a folyékony keveréket a száraz hozzávalókkal tálba, miközben óvatosan felveri. Folytassa a habverést, amíg éppen csak össze nem keveredik. A tésztának kissé sűrűbbnek kell lennie, mint egy krepp tésztának. Ha túl sűrű, adhat hozzá még egy kis tejet.
Most hagyjuk a tésztát körülbelül 10 percig pihenni. Észre fogja venni, hogy ez idő alatt kissé besűrűsödik. Ez a pihentetési szakasz egy ügyes trükk, amit én fedeztem fel, és amitől a palacsinta még lágyabb lesz.
Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Öntsünk egy merőkanálnyi palacsintakeveréket a serpenyőbe. Hasznos tipp: ne siettesse ezt a lépést! Várja meg, amíg apró buborékok képződnek a tetején, és a széle kezd megdermedni, majd fordítsa meg a palacsintát. A másik oldalát is pirítsa 1-2 percig.
Ismételje meg a folyamatot a maradék tésztával. Ne feledje, hogy minden palacsinta között adjon egy kis olajat a serpenyőbe, hogy megakadályozza a ragadást.
Tálalja a palacsintát melegen, bőséges gyümölcsökkel és juharsziruppal megcsepegtetve.