HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : congerdesign

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Csésze zabpehely Hozzáadott
  • 4 Csészék víz Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Választható: cukor, méz vagy agavészirup az édesítéshez. Hozzáadott
  • Választható: gyümölcs és/vagy dió a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A zabpehely főzéséhez először tegyük a zabpelyhet egy serpenyőbe. Ez a mennyiség két személyre ideális, de természetesen ennek megfelelően növelheti vagy csökkentheti. Tapasztalatom szerint a zab és a víz ilyen arányban adja a tökéletes zabpelyhet.

2. Lépés

Adja hozzá a vizet. Itt fontos megjegyezni, hogy nem szabad azonnal az összes vizet hozzáadni. Kezdjük körülbelül 3 csészével, és a főzés során szükség szerint adjunk hozzá többet.

3. Lépés

Adjunk hozzá egy csipet sót. Furcsának tűnhet, hogy egy általában édes ételhez sót adunk, de ez segít kiemelni a többi ízt - ezt a trükköt a nagymamámtól tanultam.

4. Lépés

Főzzük a keveréket közepes lángon. Folyamatosan keverjük, hogy a zabpehely ne égjen meg és ne legyen kellemetlen ízű. A keveréknek 15-20 percen belül sűrűsödnie és nyálkássá kell válnia.

5. Lépés

Kóstolja meg a zabpelyhet, és ha szükséges, adjon hozzá még vizet. Ha elérte a kívánt állagot, leveheti a tűzről.

6. Lépés

Az egészséges zabpelyhet - más néven zabkását - forrón tálalja. Ha szeretné, egy kis cukorral, mézzel vagy agavéval édesítheti, és gyümölcsökkel vagy dióval díszítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új