HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : congerdesign

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Csésze zabpehely Hozzáadott
  • 4 Csészék víz Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Választható: cukor, méz vagy agavészirup az édesítéshez. Hozzáadott
  • Választható: gyümölcs és/vagy dió a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A zabpehely főzéséhez először tegyük a zabpelyhet egy serpenyőbe. Ez a mennyiség két személyre ideális, de természetesen ennek megfelelően növelheti vagy csökkentheti. Tapasztalatom szerint a zab és a víz ilyen arányban adja a tökéletes zabpelyhet.

2. Lépés

Adja hozzá a vizet. Itt fontos megjegyezni, hogy nem szabad azonnal az összes vizet hozzáadni. Kezdjük körülbelül 3 csészével, és a főzés során szükség szerint adjunk hozzá többet.

3. Lépés

Adjunk hozzá egy csipet sót. Furcsának tűnhet, hogy egy általában édes ételhez sót adunk, de ez segít kiemelni a többi ízt - ezt a trükköt a nagymamámtól tanultam.

4. Lépés

Főzzük a keveréket közepes lángon. Folyamatosan keverjük, hogy a zabpehely ne égjen meg és ne legyen kellemetlen ízű. A keveréknek 15-20 percen belül sűrűsödnie és nyálkássá kell válnia.

5. Lépés

Kóstolja meg a zabpelyhet, és ha szükséges, adjon hozzá még vizet. Ha elérte a kívánt állagot, leveheti a tűzről.

6. Lépés

Az egészséges zabpelyhet - más néven zabkását - forrón tálalja. Ha szeretné, egy kis cukorral, mézzel vagy agavéval édesítheti, és gyümölcsökkel vagy dióval díszítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek