Forrás: Pixabay
Egészséges sajtos vegetáriánus karfiol Nachos
A hagyományos nachos egészségesebb és ízletesebb változata, a karfiol nachos receptje a klasszikus kukorica chipset alacsony szénhidráttartalmú, tápanyagokban gazdag karfiollal helyettesíti. Olvasztott sajttal, friss zöldségekkel és egy kis tejföllel megpakolva ezek a nachók remek előételnek vagy játéknapi snacknek bizonyulnak.
Hozzávalók
- 1 Egy nagy fej karfiol, harapható virágokra vágva
- 3 EL olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 csésze Reszelt cheddar sajt
- 1⁄2 csésze Kockára vágott paradicsom
- 1⁄2 csésze Kockára vágott lilahagyma
- 1⁄4 csésze Szeletelt Jalapeño
- 1⁄4 csésze Fekete olajbogyó, szeletelve
- 1⁄4 csésze apróra vágott koriander
- 1⁄2 csésze tejföl
- 1⁄2 csésze guacamole
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Rendezzük el a karfiolvirágokat a tepsiben, majd locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük sóval és borssal. Jól forgassuk össze, hogy a virágokat egyenletesen bevonja.
Az előmelegített sütőben süsse a karfiolt körülbelül 15 percig, amíg a karfiol barnulni kezd és ropogós lesz a széle.
Vegye ki a sütőlapot a sütőből. Szórjuk a karfiolra a reszelt sajtot, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 5 percig, vagy amíg a sajt megolvad és buborékos lesz.
Amíg a sajt olvad, kockázza fel a paradicsomot, a lilahagymát és a jalapeñót, szeletelje fel a fekete olajbogyót, és aprítsa fel a koriandert.
Ha a sajt megolvadt, vegye ki a sütőből, és a karfiol tetejére tegye a kockára vágott zöldségeket, a szeletelt olajbogyót és az apróra vágott koriandert.
A tejfölt és a guacamolét csorgassa a feltétre, majd azonnal, még melegen tálalja.