HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eggs benedict baconnel

A világ egyik legfinomabb reggelire tojással, mártással és ropogós baconnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Hozzávalók

  • 2 ks zsemle Hozzáadott
  • 3 Slice bacon Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott

Holland mártás

  • 4 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is a baconszeleteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat.

2. Lépés

A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.

3. Lépés

A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között.

4. Lépés

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.

5. Lépés

Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz.

6. Lépés

Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új