Forrás: Youtube
Eggs benedict baconnel
A világ egyik legfinomabb reggelire tojással, mártással és ropogós baconnel.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 ks zsemle
- 3 Slice bacon
- 4 ks tojás
Holland mártás
- 4 ks tojássárgája
- 1 ek víz
- 10 dkg vaj
- 1 ek citromlé
- só bors
Eljárás
Először is a baconszeleteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat.
A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.
A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz.
Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.