HIRDETŐ

Egyszerű bográcsban pörkölt

A bográcsban készült pörkölt ételek a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legismertebb ételkülönlegessége. Az eredeti pörkölt recept a hús zamatos ízére és a fűszeres paradicsomszószra ép amelyet apró felvágott zöldségekkel és némi tejföllel tálalnak a végeredményben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál édes piros paprika Hozzáadott
  • 1 Kanál csípős piros paprika Hozzáadott
  • uborka Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük meg a bográcsban.

2. Lépés

Add hozzá a húst, és süssük meg minden oldalán.

3. Lépés

Szórd rá a fűszereket, és keverd jól el.

4. Lépés

Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.

5. Lépés

A paradicsomot és a zöld paprikát kockázd apróra, majd add hozzá a pörkölthöz.

6. Lépés

Add hozzá a sárgarépát és a kockázott uborkát

7. Lépés

Keverd el és zárd le a bográcsot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek