HIRDETŐ

Egyszerű bográcsban pörkölt

A bográcsban készült pörkölt ételek a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legismertebb ételkülönlegessége. Az eredeti pörkölt recept a hús zamatos ízére és a fűszeres paradicsomszószra ép amelyet apró felvágott zöldségekkel és némi tejföllel tálalnak a végeredményben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál édes piros paprika Hozzáadott
  • 1 Kanál csípős piros paprika Hozzáadott
  • uborka Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük meg a bográcsban.

2. Lépés

Add hozzá a húst, és süssük meg minden oldalán.

3. Lépés

Szórd rá a fűszereket, és keverd jól el.

4. Lépés

Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.

5. Lépés

A paradicsomot és a zöld paprikát kockázd apróra, majd add hozzá a pörkölthöz.

6. Lépés

Add hozzá a sárgarépát és a kockázott uborkát

7. Lépés

Keverd el és zárd le a bográcsot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új