HIRDETŐ
Egyszerű bográcsban pörkölt
A bográcsban készült pörkölt ételek a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legismertebb ételkülönlegessége. Az eredeti pörkölt recept a hús zamatos ízére és a fűszeres paradicsomszószra ép amelyet apró felvágott zöldségekkel és némi tejföllel tálalnak a végeredményben.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
- 2 evőkanál édes piros paprika
- 1 Kanál csípős piros paprika
- uborka
- 1 Fej fokhagyma
- 2 ks babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük meg a bográcsban.
2. Lépés
Add hozzá a húst, és süssük meg minden oldalán.
3. Lépés
Szórd rá a fűszereket, és keverd jól el.
4. Lépés
Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
5. Lépés
A paradicsomot és a zöld paprikát kockázd apróra, majd add hozzá a pörkölthöz.
6. Lépés
Add hozzá a sárgarépát és a kockázott uborkát
7. Lépés
Keverd el és zárd le a bográcsot.