HIRDETŐ

Egyszerű bögrés meggyes pite

A bögrés meggyes pite egy tradicionális magyar sütemény, amelyet a nyári meggy szezonban készítenek. A pite tészta és a meggy savanykás és édes is egyben, így tökéletesen kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 14 bögre cukor Hozzáadott
  • 12 bögre vaj Hozzáadott
  • 12 bögre müzli Hozzáadott
  • 14 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítsük el a tésztát: Egy nagy tálba tegyük az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze.

3. Lépés

Egy kis tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a hideg vizet, és verjük össze.

4. Lépés

Öntsük a tojásos keveréket az ételbe, és gyúrjuk össze a tésztát.

5. Lépés

Borítsuk a tésztezett deszkára, és nyomkodjuk ki a forma aljára és oldalára. Hagyjunk az oldalakon néhány centimétert, hogy tölteléknek is legyen hely.

6. Lépés

Keverjük össze a meggyet, a cukrot, a keményítőt és a sót egy nagy tálban, majd tegyük a tésztára.

7. Lépés

Süssük kb. 50-60 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új