HIRDETŐ

Egyszerű Csokis Meggyes Piskóta

Ez a csokis meggyes piskóta egy kicsit az egyszerűbb, de nagyon finom és tápláló édesség. A sütőpor és a tejtermékek segítenek, hogy a tészta puha és képes legyen megtartani a meggy részeket. A csokoládé bevonóban pedig vanília kivonatot használunk az intenzív ízélményért.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Tészta:

  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 75 ml olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 150 g kimagozott meggy Hozzáadott

Csokoládé bevonó:

  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 50 g tejcsokoládé Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagyméretű tálban habosra keverjük a tojást és a cukrot.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, majd apránként a tejet és az olajat is. Jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomós.

4. Lépés

A tésztához hozzáadjuk a kimagozott meggyet és óvatosan összekeverjük.

5. Lépés

Az így elkészült tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk

6. Lépés

Kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta átsül és a teteje szép aranybarna lesz.

7. Lépés

Közben a csokoládé bevonóhoz apró darabokra törjük az ét- és tejcsokoládét, majd az olvasztott vajjal keverjük össze.

8. Lépés

Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a porcukrot, és alaposan elkeverjük.

9. Lépés

Amikor a sütemény kész, hagyjuk kihűlni, majd a csokoládé bevonóval díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új