Egyszerű Csokis Meggyes Piskóta
Ez a csokis meggyes piskóta egy kicsit az egyszerűbb, de nagyon finom és tápláló édesség. A sütőpor és a tejtermékek segítenek, hogy a tészta puha és képes legyen megtartani a meggy részeket. A csokoládé bevonóban pedig vanília kivonatot használunk az intenzív ízélményért.
Hozzávalók
Tészta:
- 3 ks tojás
- 150 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 125 ml tej
- 75 ml olaj
- 1 csipet só
- 150 g kimagozott meggy
Csokoládé bevonó:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
- 50 g vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál porcukor
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral.
Egy nagyméretű tálban habosra keverjük a tojást és a cukrot.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, majd apránként a tejet és az olajat is. Jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomós.
A tésztához hozzáadjuk a kimagozott meggyet és óvatosan összekeverjük.
Az így elkészült tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk
Kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta átsül és a teteje szép aranybarna lesz.
Közben a csokoládé bevonóhoz apró darabokra törjük az ét- és tejcsokoládét, majd az olvasztott vajjal keverjük össze.
Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a porcukrot, és alaposan elkeverjük.
Amikor a sütemény kész, hagyjuk kihűlni, majd a csokoládé bevonóval díszítjük.