Forrás: Pixabay: StockSnap
Egyszerű házi reggeli gofri recept
Nincs is jobb, mint reggel a frissen sült gofri illatára ébredni.
Hozzávalók
- 2 Tojás
- 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 13⁄4 csészék tej
- 1⁄2 csésze növényi olaj
- 1 evőkanál fehér cukor
- 4 kanalak sütőpor
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Melegítse elő a gofrisütőt a gyártó utasításai szerint. Ez a lépés kulcsfontosságú. A megfelelően felmelegített gofrisütővas biztosítja, hogy a gofrik egyenletesen süljenek meg, és tökéletes, ropogós, mégis bolyhos állagúak legyenek.
Egy tálban verjük habosra a tojásokat. A legjobb eredmény eléréséhez elektromos keverőgépet ajánlok, de kézzel is jó, ha alaposan felverjük.
Adja a lisztet, a tejet, az olajat, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliát a tálba. Keverjük simára Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát - nem baj, ha van néhány kis csomó. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Kenje meg az előmelegített gofrisütőt tapadásmentes sütőspray-vel, hogy a gofrik ne ragadjanak le. Ezt később még meg fogod köszönni!
Öntse a tésztát a gofrisütőbe, ügyelve arra, hogy ne töltse túl. Ehhez egy kis gyakorlásra van szükség. Ne aggódjon, ha elsőre rosszul sikerül; legközelebb csak igazítsa ki a tészta mennyiségét.
Süssük a gofrit, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz. Ez általában 5-8 percig tart, de ez a gofrisütőtől függően változhat. A kulcs itt az, hogy ellenálljon a késztetésnek, hogy túl korán kinyissa a gofrisütőt.
Tálalja a házi készítésű gofrit kedvenc feltétjeivel. A mi családunkban a tiszta juharszirupot, a friss bogyós gyümölcsöket és a tejszínhabot részesítjük előnyben. De ne habozzon kreatívkodni. Elvégre a legjobb dolog a házi készítésű gofrikban az, hogy pontosan úgy készítsd el őket, ahogyan szereted. Jó étvágyat!