HIRDETŐ
Forrás: Canva
Egyszerű kapormártás
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 közepes méretű kapor
- 1 Fej közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- 1 evőkanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Az olívaolajat egy edényben megmelegítjük, majd hozzáadjuk a vékonyan vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és dinszteljük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és tovább pároljuk 2-3 percig.
3. Lépés
A lisztet hozzáadjuk, és jól összekeverjük, hogy egyenletesen elfedje a zöldségeket.
4. Lépés
Adagolva hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon melegítjük, amíg a mártás besűrűsödik.
5. Lépés
Sózzuk, borsozzuk, és főzzük további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
6. Lépés
A mártást lehet használni például rakott ételek, vagy tészták önteteként. Jó étvágyat!