HIRDETŐ

Forrás: Canva

Egyszerű kapormártás

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 közepes méretű kapor Hozzáadott
  • 1 Fej közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az olívaolajat egy edényben megmelegítjük, majd hozzáadjuk a vékonyan vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és dinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és tovább pároljuk 2-3 percig.

3. Lépés

A lisztet hozzáadjuk, és jól összekeverjük, hogy egyenletesen elfedje a zöldségeket.

4. Lépés

Adagolva hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon melegítjük, amíg a mártás besűrűsödik.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, és főzzük további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

A mártást lehet használni például rakott ételek, vagy tészták önteteként. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek