HIRDETŐ

Forrás: Canva

Egyszerű kapormártás

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 közepes méretű kapor Hozzáadott
  • 1 Fej közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az olívaolajat egy edényben megmelegítjük, majd hozzáadjuk a vékonyan vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és dinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és tovább pároljuk 2-3 percig.

3. Lépés

A lisztet hozzáadjuk, és jól összekeverjük, hogy egyenletesen elfedje a zöldségeket.

4. Lépés

Adagolva hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon melegítjük, amíg a mártás besűrűsödik.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, és főzzük további 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

A mártást lehet használni például rakott ételek, vagy tészták önteteként. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új