HIRDETŐ

Egyszerű karamellizált körte

Egyszerű, mégis látványos és finom desszert, amellyel biztosan elkápráztathatjuk a vendégeinket. Minden alkalomra tökéletes választás, mivel gyorsan elkészíthető, ugyanakkor nagyon ízletes. Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy körtét Hozzáadott
  • 200 g cukrot Hozzáadott
  • 100 g vajat Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

38 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Ez azt jelenti, hogy mikor a körte előkészítése végére érünk, a sütő már eléri a megfelelő hőmérsékletet.

2. Lépés

A körte héját lehúzzuk, megfelezzük, majd eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy a körtét jól szúrjuk ki, hiszen a magok keserű ízt adhatnak a desszertnek.

3. Lépés

Egy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a vanília rúd belsejét. Kezdetben a keverék kissé darabos lesz, de ne aggódjunk, ez teljesen normális. Fokozatosan a cukor felolvad és szép bronz színűvé válik.

4. Lépés

Amikor a cukor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a körtéket, csupasz felükkel lefele. Sütés közben figyeljünk rá, hogy a tűz ne legyen túl erős, mert a caramel könnyen megéghet. A körtéket süssük 5-7 percig, amíg szép aranybarna színű lesz.

5. Lépés

Ezután a körtéket fordítsuk meg, és öntsük rá a citromlevet. Ezzel a lépéssel a citrom friss, savanykás íze tökéletesen kiegészíti a karamell édességét.

6. Lépés

Az egész tartalmat tegyük egy tűzálló edénybe, és süssük további 15-20 percig a sütőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek