HIRDETŐ

Forrás: Vima from Getty Images

Egyszerű pizza tészta

Megmutatjuk, hogyan süthetsz egyszerű pizzatésztát, amely ropogós, mégis puha és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 300 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 1 csomagolás Szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 TK Cukor Hozzáadott
  • 2 TK Sók Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a langyos vizet egy tálban. Hagyjuk az élesztőt körülbelül 10 percig dolgozni.

2. Lépés

Tegyük a lisztet egy másik tálba, és adjuk hozzá a sót. Mindent jól keverjünk össze. Ezután adjuk hozzá az élesztőindítót és az olajat a liszthez, és keverjük addig, amíg az összes hozzávaló össze nem olvad.

3. Lépés

A tésztát tegyük át egy lisztezett felületre, és kezdjük el gyúrni körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha a tészta túl ragacsos lesz, adjunk hozzá egy kis lisztet.

4. Lépés

Amikor a tészta elkészült, tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy törölközővel, és hagyjuk meleg helyen kb. egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

5. Lépés

A kelesztés után ossza a tésztát 4 egyenlő részre, és máris elkezdheti elkészíteni a pizzát ízlése szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új