HIRDETŐ

Forrás: Vima from Getty Images

Egyszerű pizza tészta

Megmutatjuk, hogyan süthetsz egyszerű pizzatésztát, amely ropogós, mégis puha és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 300 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 1 csomagolás Szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 TK Cukor Hozzáadott
  • 2 TK Sók Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a langyos vizet egy tálban. Hagyjuk az élesztőt körülbelül 10 percig dolgozni.

2. Lépés

Tegyük a lisztet egy másik tálba, és adjuk hozzá a sót. Mindent jól keverjünk össze. Ezután adjuk hozzá az élesztőindítót és az olajat a liszthez, és keverjük addig, amíg az összes hozzávaló össze nem olvad.

3. Lépés

A tésztát tegyük át egy lisztezett felületre, és kezdjük el gyúrni körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha a tészta túl ragacsos lesz, adjunk hozzá egy kis lisztet.

4. Lépés

Amikor a tészta elkészült, tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy törölközővel, és hagyjuk meleg helyen kb. egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

5. Lépés

A kelesztés után ossza a tésztát 4 egyenlő részre, és máris elkezdheti elkészíteni a pizzát ízlése szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek