Forrás: Vima from Getty Images
Egyszerű pizza tészta
Megmutatjuk, hogyan süthetsz egyszerű pizzatésztát, amely ropogós, mégis puha és ízletes.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt
- 300 ml Langyos víz
- 1 csomagolás Szárított élesztő
- 1 TK Cukor
- 2 TK Sók
- 2 EK Olívaolaj
Eljárás
Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a langyos vizet egy tálban. Hagyjuk az élesztőt körülbelül 10 percig dolgozni.
Tegyük a lisztet egy másik tálba, és adjuk hozzá a sót. Mindent jól keverjünk össze. Ezután adjuk hozzá az élesztőindítót és az olajat a liszthez, és keverjük addig, amíg az összes hozzávaló össze nem olvad.
A tésztát tegyük át egy lisztezett felületre, és kezdjük el gyúrni körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha a tészta túl ragacsos lesz, adjunk hozzá egy kis lisztet.
Amikor a tészta elkészült, tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy törölközővel, és hagyjuk meleg helyen kb. egy órán át kelni, amíg a duplájára nem nő a térfogata.
A kelesztés után ossza a tésztát 4 egyenlő részre, és máris elkezdheti elkészíteni a pizzát ízlése szerint.