Forrás: Pixabay
Egyszerű ropogós rántott és sült fésűkagyló
Semmi sem emlékeztet jobban a tengerparti nyaralásra, mint a rántott és sült fésűkagyló. Ez a recept könnyen elkészíthető, ugyanakkor ínyenceknek is ínycsiklandó, hiszen enyhén panírozott, aranybarnára sült friss fésűkagylót kínál, ropogós külsővel és zamatos belsővel. Tökéletes főételként mártogatós mártással, chipsekkel és salátával, vagy előételként bármilyen tenger gyümölcsei étkezés kezdetére.
Hozzávalók
- 16 Nagy friss fésűkagyló
- 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 2 Tojás
- 1 csésze Zsemlemorzsa
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1⁄2 csésze Növényi olaj a sütéshez
- Citromszeletek és petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Öblítse le a fésűkagylókat, és papírtörlővel törölje szárazra őket.
A lisztet sóval és borssal fűszerezzük.
Minden fésűkagylót megforgatunk a fűszerezett lisztben, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Ezt követően a fésűkagylókat zsemlemorzsába forgatjuk, amíg teljesen be nem vonja őket.
Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon hevítse fel a növényi olajat.
Ha az olaj felforrósodott, óvatosan tegye a fésűkagylókat a serpenyőbe. Süssük őket mindkét oldalukon körülbelül 2 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Ne felejtsük el, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt; ha szükséges, a sütést több részletben végezzük.
A sült fésűkagylókat egy merőkanállal tegye át egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat lecsöpögtesse.
Tálalja a rántott és sült fésűkagylót forrón, citromszeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve.