HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű ropogós rántott és sült fésűkagyló

Semmi sem emlékeztet jobban a tengerparti nyaralásra, mint a rántott és sült fésűkagyló. Ez a recept könnyen elkészíthető, ugyanakkor ínyenceknek is ínycsiklandó, hiszen enyhén panírozott, aranybarnára sült friss fésűkagylót kínál, ropogós külsővel és zamatos belsővel. Tökéletes főételként mártogatós mártással, chipsekkel és salátával, vagy előételként bármilyen tenger gyümölcsei étkezés kezdetére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 16 Nagy friss fésűkagyló Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Citromszeletek és petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Öblítse le a fésűkagylókat, és papírtörlővel törölje szárazra őket.

2. Lépés

A lisztet sóval és borssal fűszerezzük.

3. Lépés

Minden fésűkagylót megforgatunk a fűszerezett lisztben, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Ezt követően a fésűkagylókat zsemlemorzsába forgatjuk, amíg teljesen be nem vonja őket.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon hevítse fel a növényi olajat.

5. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, óvatosan tegye a fésűkagylókat a serpenyőbe. Süssük őket mindkét oldalukon körülbelül 2 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Ne felejtsük el, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt; ha szükséges, a sütést több részletben végezzük.

6. Lépés

A sült fésűkagylókat egy merőkanállal tegye át egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat lecsöpögtesse.

7. Lépés

Tálalja a rántott és sült fésűkagylót forrón, citromszeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új