HIRDETŐ
Fokhagymás garnélarák
Ízletes és aromás étel, amit még a kezdők is könnyen elkészíthetnek. A fokhagymás garnélarák ideális választás egy gyors ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 200 g garnélarák
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 EK olívaolaj
- 1 db citrom
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Készítsen elő garnélarákot. Ha fagyasztottat használ, hagyja felolvadni.
2. Lépés
Hámozzuk meg a fokhagymát és kenjük meg.
3. Lépés
Forrózzuk az olívaolajat a serpenyőben, adjuk hozzá az áttört fokhagymát és pároljuk, míg illata lesz.
4. Lépés
Adjuk hozzá a garnélákat és pirítsuk 2-3 percig mindkét oldalán.
5. Lépés
Sózzuk meg, fűszerezzük és cseppentsünk rá citromlevet.
6. Lépés
Azonnal szolgáljuk fel. A fokhagymás garnélarák kitűnő friss kenyérrel vagy rizzsel.