HIRDETŐ

Egyszerű sajtos pogácsa

A pogácsa a magyar konyha egyik meghatározó édes- és sós süteménye, melynek számtalan variációja létezik. Az egyszerű sajtos pogácsa rendkívül ízletes és könnyen elkészíthető. Tökéletes vendégváró falatok, délutáni nassolnivaló, vagy egy gazdag leves mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g trappista sajt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A búzalisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a darabokra vágott vajat, majd dolgozzuk össze az ujjainkkal mogyoró nagyságú morzsává.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze. Ha túl száraz a tészta, adjunk hozzá még egy kis tejet.

4. Lépés

Formázzunk belőle egy nagy golyót, majd tegyük be a tésztát 30 percre a hűtőbe pihenni.

5. Lépés

Ezután nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen kb. 1-1.5 cm vastagságúra. Szúrjuk ki a pogácsákat egy kisebb pohárral vagy pogácsaszaggatóval.

6. Lépés

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tojással és szórjunk rájuk egy kis reszelt sajtot.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 15-20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új