HIRDETŐ
Ellenállhatatlan eperkrémleves
Az eperkrémleves egy hűsítő, üdítő és könnyű étel, amely tökéletes választás nyári napokra. Friss eperrel és tejföllel készül, és akár egy kevés vanília- vagy citromaromával is feldobható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Eper
- 1 Csésze tejföl
- 2 evőkanálcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1⁄2 citrom leve
- menta vagy bazsalikomlevél a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg az epret. Tegyünk félre néhány eperdarabot díszítéshez, a többit pedig tegyük egy turmixgépbe vagy botmixerbe, és adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliaaromát, a citromlevet és egy csipet sót. Turmixoljuk össze, amíg teljesen sima állagú krém lesz.
2. Lépés
Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy jól lehűljön.
3. Lépés
Tálaláshoz tegyünk rá néhány friss eperdarabot és néhány menta- vagy bazsalikomlevelet díszítésként.